Tűzoltók és rendőrök hétvégéje a Szegedi Vadasparkban a Föld napján

Helyi hírek Kultúra Rendőrség

Sűrű hétvége elé néz a Szegedi Vadaspark. Április 22-én szombaton, Föld napi családi napjukat tartják 10-16.00 között, míg vasárnap nagyszabású Rendőr- és tűzoltónappal készülnek minden kilátogatónak, ugyancsak 10-16.00 között.

,,Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – Ez az egyik jelmondata a Föld napja mozgalomnak. 1970 óta minden évben világszerte különféle rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a természeti környezet megóvására. Nem kivétel ez alól a Vadaspark sem. Április 22-én, szombaton, ismeretterjesztő állomással várják a kilátogatókat, ahol ahhoz is segítséget adnak, hogy a természet védelmének szemszögéből fedezhessék fel a Vadasparkot.

Vasárnap tűzoltók, rendőrök, kutyák, kommandósok és rengeteg eszköz költözik a Vadasparkba. Közös, nagyszabású rendezvénnyel készül a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A számtalan helyszínen nem csak egyenruhásokkal találkozhatnak a gyerekek és családok, hanem szuper állatos, ismeretterjesztő állomásokat is találnak a Bűnmegelőzési Központnak köszönhetően.

A kilátogató családok pecséteket gyűjthetnek a különböző állomásokon, a játékban az vehet részt, aki legalább ötöt megszerez. A sorsolás eredményét a Szegedi Vadaspark Facebook oldalán teszi közzé – itt a két nap részletes programját is olvashatják.