Kilenc új filmet mutat be az Ideje moziba menni fesztivál

Kultúra

Kilenc új filmet mutat be az Ideje moziba menni fesztivál május 27. és 30. között – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kezdeményezéshez összesen 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi (a Cirko-Gejzír, a Corvin, a Kino, a Művész, a Puskin és a Tabán), valamint 16 vidéki filmszínház.

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a Perzsa nyelvleckék, amely egy holokauszttúlélő különleges történetét mutatja be. Ugyancsak a Berlinalét megjárt film a 21. század kihívásaira – az internetes zaklatásra, a közösségi médiára, a reklámpszichológiára – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése.

Az egyedi hangú lengyel alkotó, Malgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test) új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. Szintén Velencében debütált és nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! című alkotás.

Az Ideje moziba menni fesztiválon láthatják a magyar nézők először A Rosa esküvője című filmet is, amely egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal – olvasható a szervezők közleményében.

(MTI)