Beyoncé

Átadták tegnap este a Grammy-díjakat

Kultúra

Beyoncé történelmet írt: minden idők legtöbbet díjazott Grammy-előadója lett.

A vasárnap esti 65. Grammy Gálán Beyoncé négy díjat söpört be a kilenc jelöléséből. A világhírű előadónak már eddig sem volt otthon hiánya az arany gramofon-gyűjteményben, de a meglévő 28 Grammy-díja mellé most begyűjtött még négyet, 32-re növelve a díjainak teljes  számát. Ezzel a teljesítménnyel ő a legtöbb Emmy-díjjal elismert énekes-dalszerző a Grammy történetében.

A tegnap esti showt a népszerű humorista, Trevor Noah vezette és Bad Bunny nyitotta meg. Az este során – a hagyományokhoz híven – számos neves előadó lépett fel a műsorban, úgy, mint a Run-DMC, DJ Jazzy Jeff, Salt-N-Pepa, Flavour Flav, Queen Latifah, Big Boi of Outkast, Missy Elliott. A válogatás nem véletlen: a hip-hop közelgő, 50. évfordulójára való tekintettel választották ki a műsor szervezők a fél évszázad legnépszerűbb hip-hop és R’NB slágereit.

Az elmúlt évben elvesztett művésztársak előtt is lerótták tiszteletüket a világhírű kollégák. Kacey Musgraves, Bonnie Raitt, Sheryl Crow, Mick Fleetwood és Quavo emlékezett meg a  Luke Combs  először lépett fel a Grammy színpadán.

Idén Harry Styles albumát, a Harry’s House-t választották az év albumának és Lizzo-é lett az év lemeze-díj. Az év daláért Bonnie Raitt vihette haza a kis arany gramofont,  míg a legjobb új előadó Samara Joy lett. A teljes lista itt tekintviráhető meg.

– Vida Virág –