Elloptak egy gépkocsit egy vecsési parkolóból

Rendőrség

A vecsési rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 20 éves férfit, aki a gyanú szerint társaival egy vecsési parkolóból – tovább értékesítési szándékkal – elloptak egy gépkocsit. A bűnbanda tagjainak több lopás miatt is felelniük kell.

Egy 52 éves nő tett bejelentést 2020. október 14-én reggel a Vecsési Rendőrőrsre, mivel a településen az egyik parkolóból -forgalomból kivont- személygépkocsiját ismeretlenek ellopták.

A vecsési nyomozók a rögzített nyomok mentén azonnal tudták merre induljanak, rövid időn belül a látókörükbe került egy fiatal férfi, akiket a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak. A beszerzett és elemzett bizonyítékok alapján 2021. június 1-én délután gyanúsítottként hallgatták ki, a 20 éves ladánybenei K. Krisztiánt. A férfi a lopást elkövetését elismerte, mi több, a nyomozás szélesítése során további bűncselekményeket is bevallott a rendőröknek.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a ladánybenei férfi számlájára két, még a tavalyi évben elkövetett gépkocsilopás, valamit négy akkumulátor lopás is írható, amit a büntetőeljárás eddigi adatai szerint nem egyedül követett el. K. Krisztián bűntársainak azonosítása, felkutatása és elszámoltatása a nyomozás részét képezi.

A Monori Rendőrkapitányság Vecsési Rendőrőrse a 20 éves férfival szemben lopás bűntette, valamint három rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.