Tíz vádlottal szemben emeltek vádat pénzmosás, költségvetési csalás, sikkasztás miatt

Tíz vádlottal szemben emelt vádat különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás, költségvetési csalás és sikkasztás miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség  – közölte a vádhatóság csütörtökön közleményben az MTI-vel.

1,7 milliárdos kárt okozó számlagyár ügyében 63 vádlott ellen emeltek vádat

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség minősített költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 63 vádlottal szemben emelt vádat. Az elkövetők fiktív számlázással 1,7 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

rendőrség

Emberölés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség a Szelevényen történt házrobbanás ügyében

Emberölés kísérlete miatt indított nyomozást a rendőrség a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Szelevényen szombaton történt házrobbanás ügyében – közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére vasárnap.

Bíróság, kalapács

A gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta egy fegyverneki férfi, vádat emeltek ellene

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette, bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal egy férfival szemben. Az elkövető egy vármegyebeli idősek otthonában egy idős nőt többször bántalmazott szexuálisan és tettlegesen is.