Rendőrség: új sebességmérők teszik biztonságosabbá a zánkai Erzsébet-tábor megközelítését

Új sebességmérő traffiboxokat helyeztek el a 71-es út zánkai Erzsébet-táborhoz közeli szakaszán. A berendezések biztonságosabbá teszik a tábor megközelítését – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

Egykori hallgatóját, Hatvany Viktóriát szeptember 13-án ünnepélyes megnyitóval üdvözölte a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az SZTE ÁJTK alumnusának a kiállítása egy teljes hónapig megtekinthető a jogi kar aulájában, ahol számos különleges festményt csodálhatnak meg az érdeklődők.

Szeged, Posta, csomag átvevő autómata, csomag, MPL

A postás egyszer sem csenget

Szomorú látni, hogy a vidékbarát kormány egymás után csökkenti le az állami szolgáltatásokat legyen szó akár vasúti közlekedésről akár posták szolgáltatásairól. Az elmúlt télen a magas rezsire hivatkozva zártak be országszerte postahivatalokat, csökkentették az amúgy sem túl széles szolgáltatási szintet. Tavaly már láthatóan véget ért a posták vegyesbolt jellege, ahol a csokitól a sorsjegyen át, […]

Megújult és megnyílt a budai Várban Karakas pasa tornya

 A Budavári Palotanegyed újjászületésének részeként megújult Karakas pasa tornya, amelyben információs pont, kávézó, ajándékbolt és mosdó várja a vendégeket. A nagyközönség számára most először megnyitott, 17. századi épület mellett Török kertet is kialakítottak a Csikós-udvar északi végében.