Európai Bizottság: az európaiak nagy többsége csökkenti az otthoni energiafogyasztást

Az Európai Bizottság csütörtökön közzétett felmérése szerint az európaiak 71 százaléka vezetett be intézkedéseket otthonában az energiafogyasztás csökkentésére, 48 százalékuk aggódik, hogy ki tudja-e fizetni rezsiköltségeit, jelzáloghitelét, és a munkába járás költségeit.

Az EP szerint az Egyesült Királyság megszegi a kilépési megállapodás szerinti kötelezettségvállalásait

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jelentést fogadott el, amely szerint az Egyesült Királyság folyamatosan megszegi a kilépési megállapodás szerinti kötelezettségvállalásait és megsérti az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv rendelkezéseit.

Európa tanács

Az Európa Tanács a megfigyelésre jogosító magyar szabály összehangolását kéri az emberi jogi egyezménnyel

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága pénteken közzétett ideiglenes állásfoglalásában arra szólította fel a magyar hatóságokat, hogy késedelem nélkül fogadják el azokat az intézkedéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a nemzetbiztonsági célból végzett titkos megfigyelésről szóló jogszabályokat teljes mértékben és hatékonyan összhangba hozzák az Emberi Jogok Európai Egyezményének rendelkezéseivel.

Eurostat: ismét kevesebb ukrajnai menekült kért ideiglenes védelmi státuszt az EU-ban

Januárban ismét kevesebb ukrajnai menekült kért ideiglenes védelmi státuszt az Európai Unió tagállamaiban az előző hónap adataihoz képest; továbbra is Lengyelország adta meg a legtöbb ilyen jogi státuszt az ukrajnai kérelmezőknek – tájékoztatott kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Európa Tanács: az ukrajnai háború a sajtószabadság folyamatos romlását eredményezte Európa-szerte

Az ukrajnai háború a sajtószabadság helyzetének folyamatos romlását eredményezte szerte Európában, ahol jelentősen nőtt a fogvatartott újságírók száma – közölte jelentésében a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács kedden.