Az EU szerződést írt alá a HIPRA gyógyszercéggel a koronavírus elleni oltóanyagokra vonatkozóan

Az Európai Bizottság közbeszerzési keretszerződést írt alá a HIPRA Human Health nevű spanyol gyógyszercéggel koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére vonatkozóan – tájékoztatott kedden a brüsszeli testület.

Amszterdam Hollandia

Az amszterdami repülőtér szeptemberben és októberben is korlátozzza az utasok számát

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szeptemberben és októberben is korlátozza az utasok számát, a következő hónapban naponta legfeljebb 67 500 utas indulhat el, októberben pedig 69 500 lesz a létszámhatár – írta kedden az NLtimes hírportál a légikikötő bejelentésre hivatkozva.

Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának az 1 milliárd euró pénzügyi támogatás első részletét

Az Európai Bizottság hétfőn folyósította az Ukrajnának nyújtott 1 milliárd eurós makroszintű pénzügyi támogatás első felét, 500 millió eurót, a második részlet, további 500 millió euró kifizetésére kedden kerül sor – tájékoztatott a brüsszeli testület hétfői sajtóközleménye.

Aláírták Romániában a Déli-Kárpátokat átszelő, legdrágább autópálya-szakasz megépítéséről szóló szerződést

Aláírták Romániában a Déli-Kárpátokat átszelő Pitesti-Nagyszeben autópálya legnehezebb és legdrágább szakaszának a tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést – tudatta hétfőn a közlekedési minisztérium.

Európai Bizottság: szorosan együttműködünk a tagállamokkal a cigányellenesség elleni küzdelemben

Szorosan együttműködünk az Európai Unió tagállamaival a cigányellenesség elleni küzdelemben, nem hunyhatunk szemet a megkülönböztetés felett, amellyel a roma kisebbségnek még napjainkban is szembe kell néznie – írta hétfői sajtónyilatkozatában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Vera Jourová és Helena Dalli uniós biztos a roma holokauszt emléknapja alkalmából.

Az EU energiaügyi tanácsa elfogadta az Európai Bizottság gázmegtakarítást célzó javaslatát

Az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei elfogadták az Európai Bizottság gázmegtakarítást célzó javaslatát, melynek értelmében a tagországok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a tél folyamán 15 százalékkal csökkentik a gázfelhasználást Európa energiaellátása biztonságának növelése érdekében – közölte az uniós tanács kedden.

Tiltott hatástalanító berendezésnek minősül a dízelüzemű gépjárművekbe beépített kibocsátáscsökkentő berendezések

Tiltott hatástalanító berendezésnek minősül a dízelüzemű gépjárművekbe beépített olyan berendezés, amely szokásos hőmérséklet mellett az év nagy részében csökkenti a kibocsátáscsökkentő berendezések hatásfokát