Mely italokat kedvelik legjobban a férfiak?

Gasztro

Az alkoholos ital a klasszikus ajándékok közé tartozik, hiszen egy jól eltalált ital tökéletes ajándék lehet szinte bármilyen alkalomra. Természetesen csak annak adjunk alkoholos italt ajándékba, aki szereti is az alkoholt, annak aki betegség vagy bármilyen indok miatt nem fogyasztja, annak inkább válasszunk valami mást.

Milyen italt illik ajándékozni?

Lényeges szempont, hogy bizonyos érték alá ne menjünk, ugyanis a túl olcsó vagy túl gyenge minőség sértő lehet. A legjobb ha tájékozódunk róla, hogy milyen ízvilágot kedvel a megajándékozni kívánt személy. Általánosságban elmondható, hogy az italkülönlegességeknek biztosan örülni fognak.

Mely italok a férfiak kedvencei?

●     Konyak

Ez az egyik legnépszerűbb ital, amit ajándékozni szoktak egy férfinak. A konyak nem más mint egy francia eredetű borpárlat, tölgyfahordóban érlelve. Nevét a francia településről Cognacról kapta.

Márkái a jól ismert Rémy Martin, Hennessy, Martell, Courvoisier, Delamain, Godet, Janneau, Castarede. Ha a konyakos palackban többféle konyak találhat a legfiatalabb korát az üveg címkéjén jelölik, S -sel a 2 éves, S.O.P. a 4 éves, XO-val pedig a 10 évig érleltet jelölik.

●     Whisky

A whisky esetében a legfontosabb dolog a whisky típusa, lehet maláta, gabona, kevert vagy bourbon whisky. A maláta whisky tisztán árpamalátából előállított whisky, amely egy adott lepárlóban készült amiről elnevezik mint ahogy a borok esetében a pincészetek nevét tüntetik fel. A gabona whisky tisztán gabonából, folyamatos lepárlással készül, egy adott lepárlóban, azonban így csak az ínyencek isszák általában a maláta whiskyhez keverik.

A bourbon whisky készítésénél a felhasznált gabona 51%-a legalább a kukorica és ezt a whiskyt legalább 2 évig kell új, fehér, tölgyből készült hordóban érlelni. A kevert whisky a maláta – és gabona whiskyk háziasításával készül, az eljárás célja a új, változatos ízű, és karakterű whiskyk előállítása. A világ legkeresettebb whiskyei a skót whiskyk amelyek legalább 15 féle maláta és gabona whisky keverésével készül, de nem ritka az 50 féle whisky keverése sem.

Kevert whiskyt azoknak érdemes leginkább ajándékozni akik szeretik magának a whiskynek az ízét. Azok akik igazi rajongói a whiskynek, azoknak bármilyen más típust is ajándékozhatunk.

Amennyiben a whisky mellett tesszük le a voksunkat érdemes egy jól ismert márkát választani, mint a Jameson, Jim Beam, Ballantine’s, White Horse, Jack Daniels, Chivas Regal.

●     Vodka

A vodkának több típusa létezik, készülhet búzából, árpából vagy rozsból. Általában olcsóbb mint a konyak vagy a whisky, de kiváló ajándék így is. Márkái az Absolut Vodka, Finlandia, Russian Standard vagy a Beluga.

Amennyiben gin ajándékozása mellett döntünk a Hendrick’s típusú gin webáruházban is megrendelhető, a Ginshop webáruházban több fajtája is megtalálható.

Összegezve

A férfiak ajándékozásánál jó ötlet egy üveg ital, de az minőségi  legyen, és az sem baj ha valami különleges. (x)