Jó hír a vállalkozások számára: jön a pénzeső 2021-ben

Gazdaság

336,7 milliárd forintos kerettel 2021. március 1- től nyílik meg két új pályázat. A VINOP 1.2.1-21, valamint a VINOP 2.1.2-21 kódjelű pályázatok már az új 2021-2027-es uniós ciklus terhére jelennek meg.

VINOP 1.2.1-21-es pályázatot minimum 3 fős mikro-, valamint kis, valamint középvállalatok nyújthatják be, technológiafejlesztésre, informatikai fejlesztésre,  ingatlanfejlesztésre,  napelemek telepítésére, képzésre, üzleti felhőszolgáltatás igénybevételére kérhető támogatás. A támogatási összeg 10 millió forint és 629,3 millió forint közé eshet. Maximum 70 %-os támogatási intenzitás érhető el, azonban  ez – mint az utóbbi időszakban egyre inkább megszokottá válik – egy feltételesen visszatérítendő pályázati konstrukció, ami azt jelenti hogy a 70 %-ot megkapja a pályázó előlegként, és majd aszerint kell visszafizetnie, vagy megtarthatja a pénzt, hogy hogyan tudja teljesíteni az elvárt és vállalt feltételeket. A pályázati keretösszeg szokatlanul magas, 200 milliárd forint.

VINOP-2.1.2-21-es pályázat szintén benyújthatják a minimum 3 fős mikro-, valamint kisvállalkozók, középvállalkozók, továbbá a nagyvállalatok is, illetve költségvetési szervek is. Ez egy kutatás-fejlesztési célokat szolgáló pályázat. A támogatás összege 50 millió forinttól 1 milliárd forintig terjedhet. A fejlesztési célok közt találjuk az alapkutatást, ipari kutatást, kísérleti fejlesztést, ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzést valamint informatikai fejlesztést is. A támogatási intenzitás maximum 70 %-os lehet. A pályázati keretösszeg  136,7  milliárd forint.

Várhatóan a közeljövőben további pályázati kiírások jelennek meg, az ígéretek szerint 2021-ben mintegy 2000 milliárdos keretösszeggel nyílnak meg a vállalkozások számára pályázatok.

– Hajdú Bálint –

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük