23 fertőtlenítő lámpát adományoztak a debreceni egészségügyi intézményeknek

Helyi hírek

Debreceni egészségügyi intézményekbe kerül az a 23 darab, a koronavírus-járvány elleni védekezést segítő, helyiségeket ultraviola-fénnyel (UV) és ózonnal fertőtlenítő lámpa, melyeket egy debreceni vállalkozás adományozott a városnak 2021. május 13-án. Az eszközök összértéke meghaladja a félmillió forintot.

Az átadáson Papp Csaba, a debreceni közgyűlés Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke elöljáróban az ápolók napjáról (május 12.) emlékezett meg, s a város önkormányzata nevében megköszönte azt a hatalmas, áldozatos munkát, amit az ápolók végeztek az elmúlt időszakban. Ők ugyanis azok, akik mindig, a nap 24 órájában ott vannak a kórházakban a betegek mellett, s biztosítják a gyógyulás feltételeit. Amint azt Papp Csaba ezt követően többek közt elmondta, nem csak a koronavírus-járvány kezdetén, de napjainkban is kincset jelentenek a védekezésben használható eszközök. Mert bár a koronavírus okozta megbetegedésről egyre többet tudunk, s a védőoltásnak köszönhetően visszaszorítható, a betegség elleni küzdelem változatlan: a közvetlen környezetünk, a légterek fertőtlenítése nagyon fontos. Az ultraviola-fénnyel és ózonnal fertőtlenítő kombinált eszközök nagyon hasznosak, s igen nagy segítséget jelentenek ebben a küzdelemben. Nagyobb forgalmú háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelőkben, védőnői szolgálatoknál, orvosi ügyeletekben fogják elhelyezni őket.

Petkes Csongor, a Data System Control Kft. – amely a V-TAC magyarországi képviselője – ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: bár tevékenységükkel az egész országban jelen vannak, lokálpatriótaként számukra mégis csak Debrecen az első. Ezért a koronavírus-járvány elleni küzdelemben olyan formában szerettek volna segíteni a városnak, az egészségügyben áldozatos munkát végző dolgozóknak, amit az orvosi rendelőkben közvetlenül is megtapasztalhatnak Debrecen polgárai. Úgy gondolták ezért, hogy a rendelőkben a biztonságos környezet vegyszermentes módon való megteremtéséhez járulnak hozzá. A mostani adományozást nem egyszeri alkalomnak szánja a cég, hanem a várost későbbiekben is szándékoznak segíteni hasonló eszközökkel. Petkes Csongor bízik abban, hogy azokat az átadásokat már maszk nélkül lehet megtartani – ehhez viszont még sokaknak kell beoltatniuk magukat.

Papp Csaba megragadta az alkalmat arra is, hogy köszönetet mondjon minden olyan vállalkozásnak, melyek a koronavírus-járvány elleni védekezés során eddig segítették a várost.