Ácsot keresnek a Kürtgyarmat utcán leégett házakhoz

Helyi hírek

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk tűz ütött ki egy ikerházban, Debrecenben, a Kürtgyarmat utcában vasárnap este.  A katasztrófavédelem előzetes közlése szerint a tetőszerkezet, valamint az épület egyik garázsa égett.

Az ott lakók kitolták az autót a garázsból, így az nem égett ki. A tűz azonban átterjedt a szomszédos lakóházak tetőszerkezetére is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. A kigyulladt házak lakói ideiglenesen rokonoknál és szomszédoknál töltötték az éjszakát.

A körzet önkormányzati képviselője a karitatív testület vezetőjével, Rózsahegyiné Juhász Évával személyesen is meglátogatták a károsultakat. Katona Erzsébet arról számolt be, hogy egyik házon sem volt biztosítás, így most komoly anyagi teher vár az érintett családra. A képviselőnő kérte, hogy ha valaki tud szabad kapacitással rendelkező ácsot az jelezze itt!
A családnak délben meleg ebédet küldtek és tartós élelmiszercsomagot vittek, hiszen ilyenkor áramtalanítva van az épület.

Fotók: Megyei Katasztrófavédelem / Katona Erzsébet

Kigyulladt egy ikerház Debrecenben