termőföld, föld, földterület, mezőgazdaság, termesztés, szánt, traktor, földművelés

Beruházási célterületté nyilvánított a kormány földterületeket Püspökladánynál és Nyíradonynál

Helyi hírek

Beruházási célterületté nyilvánított a kormány (Orbán Viktor aláírásával) a Nyíradonyi Technológiai Park fejlesztéséhez szükséges földrészleteket, illetve Püspökladány város közigazgatási területén fekvő egyes külterületen lévő földrészleteket – olvasható az augusztus 3-ai Magyar Közlönyben.

A beruházási célterületté nyilvánítás a kormány szempontjából azért szükséges, hogy gyorsabban lezavarhassák a hatósági eljárásokat.

A nyíradonyi ipari park a Debrecen nagyberuházásait kiszolgáló beszállítóknak biztosít majd helyet. A rendelettervezet szerint mindez a Hajdú-Bihar megyei város teljes, 7451 fős lakossága számára előnyt jelent, mivel a fejlesztés tovább tudja növelni a város esélyeit “a munkahelyteremtő beruházások megtelepedéséért folytatott nemzetközi versenyben”.

Nyíradony polgármestere Tasó Béla, Tasó László korábbi nyíradonyi polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő unokaöccse.

Szépen hízik Tasó László uradalma, a család is jól jár

Püspökladányban is örülni kell egy hasonló döntésnek, Facebook-oldalán Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője azt írja, a város olyan új ipari területtel bővül, ahol több városfejlesztő és munkahelyteremtő vállalkozás működik majd. Ezek pedig – Bodó szerint – nagyban segíthetik a környéken élők anyagi (sic!)- és életszínvonalát.