Őszi Fesztivált rendeztek Los Angelesben a helyi magyarok

Világ

Hamisítatlan magyar majális hangulat uralkodott a református templom méretes parkolójában és udvarán vasárnap reggel 11 és 6 óra között. A San Fernando Völgyi Magyar Református Egyház rendezvényén jártunk Los Angelesben. Helyszíni beszámoló.

A méretes, lakodalmas sátornak is beillő étkezőhely mellett a gyerekek számára felállított ugrálóvárak, Baky József élő zenéje, sörsátor, lángosozó, kézműves sátor, aszfaltrajzverseny, és vásár is várta a vendégeket. A nap református istentisztelettel kezdődött.

Baky József – zenész

A délelőtt 11 órától zajló programokon megjelent az éppen Kaliforniában látogató Novák Katalin köztársasági elnök és a vele utazó delegáció is, majd részt vettek a számukra rendezett, korai díszebéden is a templom különtermében. A delegáció a rövid látogatás után különgéppel utazott tovább Kansasba.

A programokat  színesítette a Kárpátok Néptáncegyüttes mindig emlékezetes fellépése, Tóth Kinga énekes színésznő előadása és a helyi magyar iskola két diákjának szavalatai. A főként a helyi magyar közösség tagjait vonzó rendezvény teljes napos szórakozási lehetőséget is nyújtott a Los Angeles-i magyarságnak, ahol találkozhattak ismerőseikkel, barátaikkal. A felállított sátrakban nem csak magyaros ételeket, hanem magyar termékeket is meg lehetett vásárolni a méztől a gulyás krémen át a túrórudiig, amelyek kincsnek számítanak a távolba szakadt magyarok számára.

Tóth Kinga énekes színésznő

A rendezvényen képviseltette magát az Egyesült Magyar Ház is saját standdal és a helyszínen tartózkodó Pereházy Miklós elnökkel. Az ő elmondása szerint izgalmas programokkal várják a látogatókat idén ősszel is, hiszen a házban nem csak az elmaradhatatlan szórakozás és hetente finom magyar ételek, hanem a tudomány és a kultúra is mindig szerephez jut.

Az eseményen részt vett a 8.számú Juliánusz barát és a 49. számú Árpádházi Erzsébet Los Angeles-i  cserkészcsapat és a 17. számú Könyves Kálmán Hollywood-i cserkészcsapat is.

–  Vida Virág –