Joseph Zarelli

65 év után DNS-elemzéssel azonosították “Amerika Ismeretlen Gyermekét”

Világ

Egy 4 és 6 év közötti kisgyermek holttestét találták meg egy kartondobozban még 1957-ben Philadelphiában (USA). A rendőrség nem tudta beazonosítani a fiút, és ez az eset maradt a legrégebbi megoldatlan gyilkossági ügy a városban – mindmáig. A DNS-analízissel végzett azonosítás azonban áttörést jelentett a több évtizedes gyilkossági ügyben.

Csütörtökön a philadelphiai rendőrség nyilvánosan azonosította azt a kisfiút, akinek holttestét egy dobozban találták meg egy elhagyatott területen, Philadelphia Fox Chase negyedében 65 évvel ezelőtt. A fiút Joseph Augustus Zarellinek hívták, és közel lakott ahhoz a helyhez, ahol a maradványait 1957-ben megtalálták.

A rendőrség szerint Zarellit 1957 februárjában egy ismeretlen gyilkos súlyosan megverte és egy ládába dobta. A 4 éves kisfiú tompa tárgy által elszenvedett sérülés következtében halt meg, a haját leborotválták, testét hegek borították. A rendőrség szerint a kisfiút soha senki nem jelentette eltűntként.

Zarelli édesanyja és édesapja mára már nem él, a fiúnak azonban még mindig van néhány élő testvére, akiknek kilétét a rendőrség nem fedte fel.

A philadelphiai rendőrség már közel 65 éve dolgozik az ügyön, és a közelmúltban a törvényszéki genetikai genealógia és a DNS-mintavétel megjelenése lehetőséget biztosított a nyomozóknak arra, hogy felfedhessék az eddig ismeretlen gyermek kilétét. A rejtély azonban még mindig nem teljesen tisztázott, mivel a rendőrség nem beszélt vádelemésről, és senkit nem nevezett meg felelősként a Zarelli-gyilkossággal kapcsolatban.