Hamilton után Vettel is beszólt a magyar kormánynak

Sport

Lewis Hamilton után az Aston Martin német Forma-1-es autóversenyzője, Sebastian Vettel is beszólt a magyar kormánynak.

Lewis Hamilton tegnap a közösségi oldalán reagált hazánk botrányos törvényére, mely az LMBTQ-közösséget összemossa a pedofilokkal. Instagram posztjában arra is felkérte követőit, a népszavazáson álljanak ki a LMBTQ-tagok mellett.

Nem sokkal később egy újabb Forma-1-es pilóta, Sebastian Vettel is beszólt a kormánynak. A Hungaroringen tartott sajtótájékoztatóra Vettel szivárvány mintás cipőt húzott, ami már arról árulkodott, hogy nem fogja szó nélkül hagyni hazánk eseményeit. A Motorsport tájékoztatása szerint így fogalmazta meg véleményét a törvényről a pilóta:

Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz. Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni.

A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta hasonlóan gondolkodik, mint Hamilton. Vettel a sajtótájékoztatón ugyanis elmondta, hogy a mi felelősségünk, hogy támogassuk azokat, akiket a törvény hátrányosan érint.

(Fotó: Balogh Zoltán/MTI)