Udvardy Luca: én minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem

Sport

Emlékezetes pillanatokról és elszalasztott lehetőségekről beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Udvardy Luca, aki vasárnap junior döntőt vívott a wimbledoni teniszbajnokságon.

A korosztályos Grand Slam-torna egyetlen magyarja a fináléban kikapott az első kiemelt amerikai Liv Hovdétól.

“A százéves centerpályán volt a döntő, én még soha nem játszottam ekkora stadionban. Sokan nézték a meccset, hangosak is voltak, de nekem nagyon tetszett az egész. A döntőben amúgy megvoltak az esélyeim, de Liv most jobban jött ki a szorosabb pontokból. Annyi biztos, hogy mindketten nagyon izgultunk. Én minden meccsre úgy megyek ki, hogy megnyerem, de a Grand Slameken már csak jó játékosok vannak”

– tette hozzá a mindig édesanyjával utazó Udvardy Luca, aki 19. a junior rangsorban, és ha Wimbledon után osztottak volna ranglista pontokat – ez az oroszok és a fehéroroszok kizárása miatt nem történt meg -, akkor most már top 10-es lenne.

Két nappal később már a Római Teniszakadémia salakján küzdött Szabanin Natáliával, de nagy csatában kikaptak egy tajvani-indonéz duótól.

“Ez volt az első alkalom, hogy fűről salakra kellett átállnom. Három hétig füvön szerepeltem, életemben először játszottam ezen a borításon, úgyhogy nehéz és furcsa volt a váltás. Natival ezzel együtt jó meccset játszottunk, főleg úgy, hogy ez volt az első párosunk együtt”

– mondta a 16 éves játékos.

Udvardy elárulta, hogy győztes meccs esetén babonából mindig ugyanazt reggelizi azon a héten, amíg versenyben van, valamint, hogy Roger Federer a példaképe, illetve nagy álma nővérével, Udvardy Pannával párosban sikereket aratni.

(MTI)