adóhivatal NAV

Uniós egyeztetéssel tárt fel adóhiányt a NAV egy játékfejlesztőnél

Külföldi adóhatóság információja alapján indított jogkövetési vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy játékfejlesztéssel foglalkozó magánszemélynél, így állapította meg, hogy a fejlesztő nem vallott be 100 millió forint jogdíjjövedelmet és 15 millió forint személyi jövedelemadót – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Lótusznapok a szegedi füvészkertben

AM: közösségteremtő, kellemes és hasznos időtöltés a kertészkedés

A világ most zajos körülöttünk, háború, energiaválság fenyeget, ebben a helyzetben külön öröm mindannyiunk számára ápolt, terményektől roskadó, virágoktól pompázó kerteket látni a fővárosban és vidéken. A dolgos kezek megérdemlik az elismerést, az ünneplést, és tapasztalataik megosztásának lehetőségét – mondta a Budapesti Kertbarátok Legszebb Kertjei verseny díjkiosztó ünnepségén Feldman Zsolt.

Az OECD tagországok GDP-növekedése 0,3 százalék volt a második negyedévben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országok hazai összterméke (GDP) a második negyedévben 0,3 százalékkal nőtt az első negyedévhez képest, amikor szintén 0,3 százalékos bővülést jegyeztek fel a tavalyi utolsó negyedévvel összevetve – derül ki a párizsi székhelyű szervezet honlapjára hétfőn felkerült adatokból.

Agrárminisztérium: az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön Lembergben.