Agrárminisztérium: az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön Lembergben.

Az AM helyettes államtitkára a magyar borok iránt jelentős külföldi keresletre számít idén

Európában idén nem várható kiugróan jó szőlőtermés, ezért várhatóan jelentős kereslet lesz idén a magyar borok iránt – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szőlő- bor- pálinka albizottsága előtt szerdán az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.

MNB-igazgató: a termelékenység a fenntartható növekedés kulcsa

Magyarország sikeres és fenntartható gazdasági felzárkózásához kulcskérdés a termelékenység javítása – jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság igazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) gazdaságpolitikai és gazdaságelméleti szakosztályának elnökségi tagja szakmai konferencián szerdán.

Joe Biden

Amerikai lap: Biden fenntartja az adóegyezményt Oroszországgal, de felmondja Magyarországgal

Jos Biden amerikai elnök megtartja az Egyesült Államok Oroszországgal kötött kétoldalú adóegyezményét, de felmondja Magyarországgal – ezzel a címmel jelent meg szerdán a National Review című amerikai konzervatív lap írása John Fund külpolitikai újságíró tollából.

Pénzügyminisztérium: válsághelyzetben is folytatódnak a településeket támogató programok

Válságok között a cél továbbra is az országépítő munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán való tartása – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Tiszafüred Városnapi díjátadó ünnepségén.

Energiahivatal: Magyarországon volt a legmagasabb a naperőművek össztermelésben betöltött aránya tavaly Európában

A naperőművek össztermelésben betöltött aránya 11,1 százalékos volt tavaly Magyarországon, a legmagasabb az Európai Unió 27 országában – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a 2021-es évet összefoglaló villamosenergia-piaci jelentése alapján.