ketreces csirke tartás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ellenzi a ketreces csirkék életfeltételeinek a javítását

Súlyos károkat okozna a csirke- és tojástermelőknek az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (European Food Safety Authority, EFSA) legújabb tanulmányában rögzített állatjóléti javaslatcsomag megvalósítása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint.

Danubius Hotels

Januárban 18 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző év azonos hónapjához képest

2023 januárjában a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 570 ezer vendég 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 18 százalékkal emelkedett 2022 januárjához viszonyítva – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

tehenek

A KSH szerint decemberben 168 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány

Decemberben 168 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, novemberhez képest az export kiigazított volumene 0,6 százalékkal nőtt, míg az importé 5,0 százalékkal csökkent – ismertette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Minimálisan növekedtek tavaly az önkéntes pénztárak tagdíjbevételei

Tavaly az önkéntes nyugdíjpénztárak tagdíjbevétele 120,116 milliárd forint volt, ami 2,66 százalékos növekedés az előző évihez képest, az egészségpénztárak tagdíjbevétele 19,73 százalékkal nőtt, 60,126 milliárd forintot tett ki – mondta Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke csütörtökön újságíróknak, Budapesten.

Az Államadósság Kezelő Központ 3000 milliárd forint összegben értékesített magyar államkötvényeket 2022-ben

Az ÁKK 2022-ben 3000 milliárd forint összegben értékesített magyar államkötvényeket aukciókon és nem-kompetitív eljárásokon keresztül, 2164 milliárd forint névértékben adott el diszkont kincstárjegyeket, valamint 308 milliárd forint csereaukciós kibocsátást hajtott végre az elsődleges forgalmazói rendszerben – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán annak apropóján, hogy díjazta az állampapír-forgalmazókat.

Rossz választ adott a Google mesterséges intelligencián alapuló chatbotja, zuhannak a részvényárak

Rossz választ adott a Google új, mesterséges intelligencián alapuló chatbotja egy reklámvideóban a Bard az amerikai James Webb űrteleszkópról, ami megrendítette a befektetők bizalmát – írta a Guardian online kiadása csütörtökön.

GVH: terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben

Terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben, az európai fogyasztóvédelmi hatóságok gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada észrevétlen, úgynevezett sötét “mintázatú” módszerekkel manipulálja a fogyasztókat az online térben – hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keddi közleményében miután részt vett az európai gyorsvizsgálatban.

GVH: a Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az uniós hatóságok nyomására

 A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben – közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.