Ügyészség

Vádat emeltek a főbérlőjét megölő férfi ellen

Rendőrség

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint 2021 decemberében megölte volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban.

A Fővárosi Főügyészség által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az 58 éves férfi a lakásában szóváltásba keveredett az ingatlan üzemeltetőjével, és egy vadászkéssel többször megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt. A vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, III. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözéstől kezdve vita volt a két férfi között a lakáshasználati díj miatt. A bérlő 2021 júniusától egyáltalán nem fizette a havi használati díjat. A sértett az ezt követő hónapokban legalább hatszor szólította fel, hogy a személyes tárgyait szállítsa el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben – ismertette a főügyészség. A tájékoztatás szerint a felek kölcsönösen tettek egymás ellen feljelentést a rendőrségen. A sértett rongálás miatt jelentette fel a vádlottat, mivel az többször is feltörte a ház, illetve a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

A vádlott 2021. december 3-án újból megjelent a III. kerületi ingatlannál, és egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelve, a sértett telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd felment a lakásba, és tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett a vádlottal. A vádlott először állon ütötte a sértettet, majd egy vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén. A Fővárosi Főügyészség emberölés vádjával végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben, aki korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.